B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




4. mariánsky cyklovýlet - druhá časť a druhé kolo volieb prezidenta SR, 4.4.2009

Starý most - Relax – Bufet na konci sveta Topoľové - Kalinkovo – Rovinka – Slovnaft - Starý most
Dĺžka trasy: 48 km
Počet účastníkov: 12

Tohtoročný mariánsky výlet bol rozdelený na dve časti a prerušený otvorením sezóny družobného Cykloklubu Apollo. Zišla sa tu výborná pohodová partia, z ktorých väčšina už mala odvolené. Nebavili sme sa však o politike, a ani o zdravotných problémoch, hoci do nášho kolektívu sympatizantov pribudla ďalšia lekárka Cyklokatka, ktorá deň predtým rozprávala o jarných chorobách v televízii. Pozvanie prijala aj Cyklobea, ktorá mala podrobne naštudované a prejdené mnohé naše cyklotrasy opísané na tejto stránke. Na konci sveta boli však spolu s nami prvýkrát. Atmosféra v reštaurácii Pohostinstvo Kalinkovo bola vynikajúca aj vďaka najmä Ruženke a Milanovi, ktorí skvele zabávali náš malý mariánsky cyklokolektív. Kvalita grilovaných kolienok, rebierok, kapusty - ako aj moravského vína či rezaného piva - presiahla naše očakávania nielen vo výnimočnej kvalite ale aj kvantite jedla, ktoré sme zobrali aj do cyklotašiek. Za gastronómiou nezaostávala ani hudobná produkcia, ktorá nám pripomenula aj piesne z mladosti. Obsluha bola pozorná a nevtieravá, reštaurácia bola plná, a tak sa oplatilo rezervovať miesto už dva týždne vopred. Ďakujeme pani Klaudii a kuchárom za prípravu výborného pohostenia a nevšedného zážitku.
Mariansko-lukulské hody skončili pred zotmením a návrat nám uľahčil Milan – skratkou okolo Rovinky po starej hrádzi pomedzi nové vily, rovno medzi továrenské komíny Slovnaftu, ktorý je hlavným sponzorom našich sympatizantov z Cykloklubu Apollo.
Na druhý deň ráno - pri hľadaní odstaveného, zatiaľ nezošrotovaného auta - Cyklomajo odfotil prezidentský palác tesne pred príchodom nášho novozvoleného staronového pána prezidenta. V utorok 7.4. prezident SR prijal v Prezidentskom paláci Jeho Veličenstvo Abdullaha II. Ibn Al Husseina, kráľa Jordánskeho hášimovského kráľovstva, ktorý pricestoval na prvú oficiálnu návštevu SR Nasledoval utorňajší popoludňajší výlet do Hainburgu k Dunaju a naša cyklistická sezóna je tak už v plnom prúde...

Súvisiace akcie:
4. mariánsky cyklovýlet prvá časť































































































































































































































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk