B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




4. mariánsky cyklovýlet - prvá časť, prvý jarný deň, a prvé kolo volieb prezidenta SR, 21.3.2009

Starý most - Vyza - Obrátka - Vojka - Kyselica - Hamuliakovo - Flinstonovci - Starý most
Dĺžka trasy: 81 km
Počet účastníkov: 16

Finančná kríza, nestále chladné veterné počasie a choroba niektorých našich členov a sympatizantov sa podpísali na nižšej účasti na prvej časti tradičnej cykloakcie, ktorej súčasťou je aj Happy Hour (HH), počas ktorej cyklista objednáva a Cyklomajo platí :) Oslávenec použil prvýkrát helmu a chránil si tak (okrem cyklopeňaženky) aj hlavu - podobne ako aj predseda družobného Cykloapolla Lacko. Ukázalo sa to ako užitočné, pretože helma ochránila cyklistov počas nárazu do horného rámu dverí pri pešom vstupe do bufetu Obrátka, kde sme sa zvítali s oboma Milanmi - členmi Cyklo Slovakia Bratislava.
Pred začiatkom cykloakcie sme sa zúčastnili volieb prezidenta, ktorého volil aj náš predseda. Po súhlase predsedkyne miestnej volebnej komisie bolo nám dovolené ho pri tomto akte odfotografovať.
Počasie vyšlo podľa predpovede, bolo chladno, zubaté slnko medzi mrakmi, 6 °C cez obed a 3 °C podvečer, pri atmosferickom tlaku 1024 hPa. Chlad udržal v nezmenenom stave aj rozkvitnuté snežienky, chránené zákonom a kvitnúce (aj) z príležitosti MDŽ. Stromy pučali, a do arktického vzduchu vypúšťali prvé jarné kýchacie a slziace alergény. Prešli sme v Čuňové staré koryto Dunaja, a pozreli sme sa na botel Modrá čajka, kde sa bude v sobotu 28.3.2009 konať otvorenie sezóny Cykloapolla - CYKLOTÚRA do botelu Modrá čajka / Čunovo.
Severozápadný vietor nás rýchlo prihnal do cieľa cesty, čím vytvoril mylné predstavy o našej skoro-jarnej kondícii. Po hedonistickej ceste tam nasledovala masochistická cesta späť.
Jedlá v reštaurácii Csente čárda vo Vojke boli podľa očakávania vynikajúce, čípeš (pikantné) a veľmi sýte, po fazuľovej/držkovehj/halászle polievke, perkelte/rybe a šomloi haluškách sa ušetrili aj za večeru - bola to tradičná mariánska obžierka....
Asi ešte nikdy nebolo Hamuliakovo tak ďaleko od Kyselice ako tento prvý jarný deň. Nekonečné metre proti studenému vetru preverili kondíciu a vôlovo-morálne vlastnosti všetkých zúčastnených a objedených cyklistov. Po mariánskej vojkovskej žranici sme pokračovali posedením v drevenej terase Pohostinstva pri Gazdovskom dvore v Hamuliakove. Niektorí použili vysokooktánové palivo a následne zapli autocyklopilota, ktorý ich spoľahlivo navigovali popri Flinstonovcom a bývalému Relaxu až do konečného cieľa cesty – do domácej vane naplnenej horúcou vodou...

Súvisiace akcie:
3. mariánsky cyklovýlet 29.3.2008
Na petržalskej dunajskej hrádzi 6.11.2008 a 11.11.2008



































































































































































































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk