B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Cyklocesta priateľstva - 21.5.2005

Jarovce-Kittsee-Nickelsdorf-Hegyeshalom-Mosonmagyaróvár-Lipót-Dunakiliti-Čunovo
Dĺžka trasy: 133 km
Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci s Ministerstvom školstva SR, STaRZ a mestami Nickelsdorf a Mosonmagyaróvár zorganizovali v sobotu 21. mája 2005 už 16. ročník populárnej cyklotúry Cesta priateľstva na trase medzi Bratislavou, rakúskym Nickelsdorfom do rekreačného areálu Lipót neďaleko maďarského Mosonmagyróváru.

Toto medzinárodné podujatie je určené všetkým milovníkom rekreačnej cyklistiky bez rozdielu veku. Podmienkou účasti je iba dobrý zdravotný stav, platný cestovný doklad a vlastný bicykel. Cyklotúra prebieha ako organizovaná jazda pelotónu cyklistov v prihraničných oblastiach Slovenska, Rakúska a Maďarska so sprievodnými vozidlami zdravotnej služby, servisu a občerstvením. Cyklotúra nie je pretekom.

Pelotón odštartoval na bratislavskom Námestí Slobody v sobotu o 9:00 h. Jeho cesta viedla cez hraničný prechod Jarovce – Kittsee do Nickelsdorfu, kde cyklisti dorazili okolo poludnia. Po krátkom občerstvení pokračovali cez hraničný prechod Hegyeshalom do Mosonmagyróváru a odtiaľ do blízkeho rekreačného areálu Lipót. Tu na účastníkov cyklotúry čakalo občerstvenie, losovanie cien spomedzi všetkých štartových čísiel a kúpanie v termálnej vode. Okolo 17:00 h bol organizovaný odchod do Bratislavy so sprievodom maďarskej polície po hraničný prechod Rajka.

Na cyklotúru Cesta priateľstva bolo potrebné sa osobne prihlásiť s platným cestovným dokladom už vo štvrtok 19. mája 2005 od 14:00 do 17:00 h v budove STarZu na Zimnom štadióne O. Nepelu so štartovným poplatkom 100 Sk. Pri prihlasovaní v deň cyklotúry v sobotu 21. mája 2005 medzi 7:30 a 8:30 h na mieste štartu na Námestí Slobody bol štartovný poplatok 200 Sk. Ďalšie organizačné a technické pokyny boli zverejnené tiež na www.starzbratislava.sk, kde sú aj ďalšie fotografie z tejto akcie - starz foto cyklotúra.



Zraz priateľov cyklocestárov

Guláš bol v cene štartovného

Čo už, keď Bernard chýba na dôkladnú rehydratáciu

Na termálnom kúpalisku v maďarskom Lipóte

Cyklorudo a Včielka Maja. Máj je lásky čas...

Studený máj - v stodole raj


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk