B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Za Bernardom na Dunajskú hrádzu a Deň detí v obci Zálesie 31.5.2008

Petržalka-Bosorka – Vyza – Obrátka – Vojka – Šulianske jazero – Vojka – Kyselica – Šamorín – Hamuliakovo – Kalinkovo – Dunajská Lužná – Most pri Bratislave – Malinovo – Zálesie – Ivanka pri Dunaji – Podunajské Biskupice – Pošeň – Mickiewiczova – Petržalka
Dĺžka trasy: 106 km

Posledný májový deň bolo horúco - od 14 do 18 hod. bola zaznamenaná teplota nad 28 °C podľa meteo.sk. Na bicykli horúčavu až tak necítiť, a tak sme sa vybrali smerom k očakávanému občerstveniu zvonka i z vnútra. Nevynechali sme tradičnú pikantnú fazuľovú polievku v reštaurácii Csente csárda vo Vojke pod kompou, 33 km od Petržalky. Po starej hrádzi sme minuli Jazero Vojka, kde práve stavali oplotenie a asfaltovú cestu okolo budúcich nových obyvateľov. Pri ďalšej vodnej ploche - Šulianske jazero pred Bodíkmi (40 km z Petržalky) je to zatiaľ volnejšie, i keď občerstviť sme sa mohli len súkromne v chatke ”U Zitky”. Problémom sa tohto roku ukazujú byť komáre, ktoré štípu domácich i návštevníkov vo veľkom počte po celý deň. Kompa cez Dunaj je zatiaľ stale zadarmo - a z Vojky odchádza do Kyselice od 13,30 hod vždy každú celú hodinu. Vynechali sme výbornú albánsku zmrzinu v Šamoríne a pokračovali sme do Hamuliakova.

V Hamuliakove nás čakal novootvorený bufet (od 1.5.2008) priamo pod novou a pred starou hrádzou. Majitelia Bernard tričiek tu dostali Bernard pivo na účet podniku. Ponúkajú tu aj lacne jedlá ako napr. Heik, pstruh za 120 Sk, koleno, či rebierka. Pivo Bernard bolo v ponuke svetlé, tmavé, rezané i kvasinkové, bolo správne čapované pri odporúčanej teplote do originálnych Bernard pohárov. V bufete bolo príjemné posedenie pod Bernard dáždnikmi a pod Bernard zástavou. Držíme majiteľovi palce, nech sa mu dlho darí udržať takúto vysokú úroveń pohostenia nepasterizovaným Bernard pivom.

Z Hamuliakova sme sa vybrali po starej hrádzi do Kalinkova, a neskôr cestou po obciach známych staviteľským boomom. V podniku Pohostinstvo Kalinkovo čapovali výborné pivo a pripravovali grilované špeciality, tak ako každý piatok a v sobotu. Pokračovali sme cez obec Zálesie, kde sme sa zúčastnili osláv Medzinárodného dňa detí. Po vystúpení detského oddielu karate, detských folklórnych súboroch a akordenoistu, prišla na rad Martina Schindlerová. Deťom sa jej spev páčil a nedočkavo čakali na autogramy, Špeciálny pozdrav od speváčky dostal aj Bernard Cykloklub a Cykloklub Apollo, ktoré sú stále v detskom veku (necelých 4 a 10 rokov)...

Pokračovali sme cez Ivanku pri Dunaji okolo letiska, časť skupiny sa išla kúpať na Zelenú vodu. Pri pohľade na páry držiace sa za ruky sme ľutovali, že máj – lásky čas sa práve tento deň končí. Prešli sme vyše 100 pohodových kilometroch, počas ktorých si nohy oddýchli po Vysokých Tatrách a pohyb na bicykli sme si vychutnali. Okrem zraku si prišiel na svoje sluch (prekrásny spev vtákov) a najmä čuch – tento zážitok sa však nedá sprostredkovať a a ani opísať. Znovu sa ukázalo že ideálna rekreačná sviatočná cestovná rýchosť - ktorú zvládne dhodobo aj netrénovaný začiatočník – je 22 km / hodinu, pri ktorej sa nikto nezadýcha, nespotí, oku neuniknú ani krásy okolia a čuchu vôňa kvetov a stromov. Nevýhodou však je, že pri pomalej rýchlosti sa veľmi nechudne, a špeciality maďarskej kuchyne ako šomloi halušky alebo orechové palacinky viedli niektorých z nás k predsavzatiam typu chudnúť “od zajtra, od pondelka, od prvého júna…”

Technické údaje: Čistý čas jazdy 5 hodín 37 minút, Vzdialenosť 106,28 km, priemerna rýchlosť 18,9 km/hod., maximálna rýchlosť 33,1 km/hod. (CM)
































































































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk