B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Moravský Svätý Ján - 4. ročník: Znojmo, Valtice, Kyjov - 31.8. - 2.9.2007

Znojmo - Vranovská priehrada; Moravský Ján - Hohenau - Grobkrut - Valtice; Kyjov - Bukovany - Ždánice - U Slepice - Bukovany - Kyjov
Dĺžka trasy: 175 km

Už tradičný 4. ročník Cyklotúry do Moravského Svätého Jána organizoval Cykloklub Apollo, Združenie klubov APOLLO, partnerom podujatia bol Heineken a.s.

Ako členovia (aj) Cykloklubu Apollo sme sa zúčastnili (tretíkrát) tohoto najväčšieho cykloťaháka sezóny. Naskytla sa znovu príležitosť pozdraviť priateľov cyklistov, nadväzovať nové známosti, dobre si (nielen) zabicyklovať ale aj odpočinúť si na začiatku nového školského roku. Škola v prírode Piesočná v Moravskom Svätom Jáne je známa výbornou kuchyňou, ubytovaním a prostredím pripomínajúcom naše školské roky - a tak sme sa tri dni znovu cítili ako chlapci a dievčatá - ako nám pripomínal nápis na WC, sprche - alebo aj čaj s nenapodobiteľnou nostalgickou školskou chuťou.

Podujatie organizoval výkonný výbor CK Apollo pod vedením predsedu Lacka Zvadu. Ďakujeme mu za pozvanie a za možnosť zúčastniť sa na tomto podujatí. Celková účasť bola 82 cyklistov. V sobotu sme sa zúčastnili spoločného výletu organizovaného CK Apollo cez Rakúsko do Valtíc, kde sme znovu ocenili výnikajúcu gastronómiu reštaurácie Valtická Rychta. Už tretí rok sme ochutnali túto vynikajúcu kuchyňu, udržiavajúcu si stále vysokú úroveň.
Prešli sme 66 km priemernou rýchlosťou 21 km/hod.

V nedeľu sa 5 najlepších a najvytrvalejších cestných cyklistov zúčastnilo cyklotúry cez Bradlo. Obdivovali sme ich, že v slnečnom a pomerne horúcom počasí dokázali prejsť ešte plánovaných cca 200 km - mapa z Moravského Svätého Jána cez Bradlo na Devín. Trasu organizačne pripravil Lacko Olle.
Ich technické údaje boli: prejdená vzdialenosť 172.09 km, maximálka 72 km/h, priemerka 26,5 km/h, čistý čas: 6 h, 28 min.
Blahoželáme!


Vzhľadom na voľno pred podujatím, sa členovia nášho cykloklubu Cyklojuraj, Cyklomajo a Cyklomartin rozhodli spoznať (preskúmať) niektoré nové moravské cyklotrasy, ktoré by mohli byť cieľom niektorých ďalších spoločných cyklovýletov oboch cykloklubov. Martin sa nakoniec nemohol prieskumu zúčastniť z dôvodu nečakanej pracovnej zaneprázdnenosti.

Prvý deň (v piatok) sme navštívili Znojmo a na horských bicykloch sme prešli údolím rieky Dyje do Vranova - Národní park Podyjí. Prechádzali sme nádhernými prírodnými scenériami, ktoré nevidieť z asfaltovej cesty, ktorú využívala väčšina cyklistov, a po ktorej sme sa od známej turistickej lokality Vranovská priehradná nádrž - od Švajčiarskej zátoky priamo cez Lesnú vrátili. Absolvovali sme časť cyklotrasy uvedenej na stránke www.ceskehoty.cz. Prešli sme 60 km. priemernou rýchlosťou 15 km / hod.
Cyklotrasy v ČR sú veľmi prehladne a logicky značené číslom, smerovými tabuľami i farebnými značkami, ktoré majú na rozdiel od peších túr žlté orámovanie. V oblasti Podyjského lesoparku čapovali miestne pivo Hostan ktoré nám celkom chutilo.

V nedeľu sme navštívili centrum Slovácka mesto Kyjov (a Kyjovsko), a absolvovali sme horskú etapu s opakovaným výstupom na hrebeň. Zúčastnili sme sa osláv otvárania Bukovanského mlyna ako aj motocyklových pretekov Kyjovský okruh. Vypočuli sme si ľudovú hudbu slováckych muzikantov. Ochutnali sme výborné pivo Černá hora. Priebeh trasy a prevýšenia, ktoré sme na horských bicykloch prešli, sú uvedené na stránke www.cykloserver.cz. Prešli sme časťou hrebeňa Chřibů, najvyším vrchom Ždánických vrchů U slepice (437 m n.m.) a videli sme aj časť ropných polí Moravskej Sahary (Moravského "Texasu" alebo "Kuvajtu") pokrytej borovicovým lesom. Ale najmä malebnú krajinu Slovácka s vôňou práve dozrievajúceho hrozna a burčiaku. A pekných moravských dievčat. Samé kopce. Stálo to za to. Odporúčame absolvovať túto trasu, ktorá však nie je vhodná pre cestné bicykle, a ani pre cyklistov netrénovaných na kopce. Prešli sme v horskom teréne 49 km priemernou rýchlosťou 12 km/hod.
Ďakujeme rádiu Rockmax a cykloserveru.cz za tip na tento pekný, ale miestami náročný horský cyklovýlet. Masochistické opakované výstupy na hrebeň po kamenistých cestách nám umožnili spáliť bezozbytku pochúťky z Valtickej Rychty a kompenzovať tak sobotňajší hriech často nazývaný obžerstvo, pri ktorom sýti závidia hladným. Ale aj tento výlet ukázal, že oplatilo narodiť sa...

Fotografie sa zobrazia kliknutím na podčiarknutý link - aj formou časovo nastaviteľnej prezentácie (Slideshow) - po stlačení klávese F11 aj na celú obrazovku:

Moravský Svätý Ján

Valtice cez Rakúsko

Moravský Svätý Ján - Bradlo - Devín

Znojmo - Podyjí - Vranovská priehrada

Slovácko: Kyjov - Bukovanský mlyn - U slepice

Ďalšie fotografie z podujatia sú na stránke www.cykloapollo.sk

Súvisiace akcie: Moravský Svätý Ján 2006, Moravský Svätý Ján 2005



Príprava na štart druhej etapy (v sobotu) pred ubytovňou

Vrcholové družstvo 5 najlepších cyklistov pripravených na štart cez Bradlo na Devín

Slivkový knedlík Goliáš z Valtickej Rychty chutil najmä dievčatám

Ľudová hudba bola bezprostredná, a ako naša - slovácka

Značenie cyklociest v ČR: na rozdiel od turistickej značky je základom označenia žltá na okrajoch

Cyklocesty v ČR sú označené aj číslami. Máme veru čo dobiehať...


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk