B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Cyklotúra na Pivné slávnosti Bernard v Humpolci 5.8.- 12.8.2006

Bratislava-Břeclav-Lesná-Jindřichúv Hradec+Praha-Rataje nad Sázavou-Humpolec
Dĺžka trasy: 450 km
5.8.2006 - sobota:
Vyštartovali sme z tradičného miesta štartu - spod Starého mosta na Petržalskej strane. Predpoveď počasia neveštila nič dobré na celý nadchádzajúci týždeň. Na slovenskom území bolo však slnečno a známa trasa po Moravskej hrádzi a ďalej Záhorím až po Kúty nemala chybu. Pozdĺž cyklotrasy bolo veľa stromov dozrievajúcich sliviek - mirabeliek, takže sa dalo nimi osviežiť. V Kútoch neďaleko od stanice dobre padol vychladený Bernard. Tesne pred hranicou začalo pršať a cez Lanžhot až do Břeclavi lialo ako z krhly. Po "vyžmýchaní" vetrovky v břeclavskom autocampingu a informácii, že všetky chatky sú obsadené nás smiech prešiel. Stavať stan v daždi? To teda nie. Po krátkej prechádzke kempom sme objavili prístrešok, pod ktorým sa v suchu na karimatke vo vlastnom spacáku spalo ako v perinke, a to za cenu 50,- Kč/os/noc + 50,- Kč za stan.
Trasa: Bratislava-Devín-Devínska Nová Ves-Vysoká pri Morave-Láb-Plavecký Štvrtok-Jakubov-Kostolište-Veľké Leváre-Moravský sv. Ján-Sekule-Kúty-Lanžhot-Břeclav.
Technické údaje - vzdialenosť: 117,08 km; priemerka 17,36; čistý čas jazdy 6:44 hod.; maximálka: 32,7 km/h.

6.8.2006 - nedeľa
Zobudili sme sa do slnečného rána. To slnečno trvalo asi hodinku, potom opäť začalo "smokliť".
Ale čo už, trasa bola vytýčená, muselo sa ísť. Okolo obeda sme boli v našej obľúbenej hospode v Novom Přerove, kde nás pozná personál a zopár štamgastov. Občerstvili sme sa a pokračovali ďalej. Cyklocesta medzi Sedlecom a Znojmom bola dosť zničená, hrbolatá a miestami zaplavená. Preto sme mierne zmenili smer oproti plánovanému. Za stáleho mierneho dažďa sme dorazili do obce Lesná, ktorá je asi 20 km za Znojmom a kúsok od Vranovskej priehrady. Ubytovanie sme našli v múzeu motocyklov, ktoré bolo zároveň aj motorestom a autocampingom s chatkami a našťastie tam mali voľnú chatku za 200,- Kč/os/noc.
Trasa: Břeclav-Valtice-Sedlec-Nový Přerov-Hrušovany nad Jeviškou-Pravice-Břežany-Čejkovice-Lechovale-Suchohrdly-Kuchařovice-Přimětice-Citonice-Vracovice-Lesná.
Technické údaje - vzdialenosť: 100,38 km; priemerka 15,03; čistý čas jazdy 6:41 hod.; maximálka: 40,7 km/h.

7.8.2006 - pondelok
Celý deň bol riadny lejak ani na chvíľu neprestal, takže dobrým rozhodnutím bolo spraviť si oddychový deň. Denný program potom vyzeral takto: do 11.00 spánok, do 14.00 hospoda, do 17.00 spánok, do 21.00 hospoda - no proste veget. Takže aj ďalšia noc bola v chatke v Lesnej.
Trasa: chatka-hospoda-chatka-hospoda-chatka.
Technické údaje: 0 km.

8.8.2006 - utorok

Ráno sa ukázalo slniečko, vyzeralo to na pekný deň. Ale iba na chvíľu. Od 12.00 do 16.00 sa išlo v daždi. Pôvodne plánovanú trasu na Telč sme mierne modifikovali a zvolili sme smer Jindřichúv Hradec, možno kvôli nostalgickým spomienkam na vojenské sústredenie v Žižkových kasárňach. Po tých dažďoch, silnom protivetri a kopcovitom teréne, bolo rozhodnuté, že zvyšných 130 km, ktoré chýbali do Prahy, absolvujeme túto cestu vlakom. Motoráčikom do Veselí nad Lužnicí a rýchlikom do Prahy. Aj napriek neskorému príchodu do Prahy sme sa stretli s rodinou a kamarátmi, u ktorých bol vopred zabezpečený nocľah. Ďakujeme im za to.
Trasa: Lesná-Šumná-Zálesí-Dešov-Jemnice-Třebetice-Dačice-Markvarec-Valtinov-Mosty-Kunžák-Člunek-Jindřichúv Hradec.
Technické údaje - vzdialenosť: 85,30 km; priemerka 14,25; čistý čas jazdy 5:59 hod.; maximálka: 52,4 km/h.

9.8.2006 - streda
Absolvovali sme pešiu návštevu Prahy - Karlúv most, Malostranské náměstí (obľúbenú hospodu "U Šnelú"), Staroměstské náměstí, Prašnú bránu, Václavák... Na Obvodnom úrade Praha 1 sme získali zdarma podrobnú mapu cyklotrás Prahy a okolia, ktorá veľmi dobre poslúžila cestou z Prahy. Večer bolo príjemné stretnutie s kamarátmi zo Slovenska žijúcimi v Prahe, zoznámili sme sa tiež so Žilinčanmi na Bernardovi za 17,- Kč na Plzenskej ulici neďaleko od miesta, kde sme bývali.
Celý deň nepršalo!
Trasa: pešia rehliadka Prahy
Technické údaje 0 km (na bicykli), pešo hodně.

10.8.2006 - štvrtok

Z Prahy-Smíchova sme prešli pomocou cyklomapy a dobrého značenia Prahu po cyklotrasách vedúcich mimo ciest. Dopoludnia bolo celkom pekné počasie, popoludní však začalo pršať. Ale už nám to nevadilo, zvykli sme si. Obed dobre padol v obci Světice. Porcia kotlíkového gulášu s knedľami za 56,- Kč sa nedala zjesť. Ubytovanie sme kvôli dažďu zase volili radšej pod pevnou strechou v Hoteli u Zámku za 250,- Kč/os/noc v obci Rataje nad Sázavou. Prechádzali sme prekrásnym prostredím lesom popri rieke Sázave, na ktorej bolo vidieť množstvo vodákov.
Trasa: Praha-Smichov-Braník-Krč-Újezd-Prúhonice-Čestlice-Nupaky-Říčany-Mníchovice-Ondřejov-Stříbrná Skalice-Pyskoče-Sázava-Talmberk-Rataje nad Sázavou.
Technické údaje - vzdialenosť: 74,73 km; priemerka 13,82; čistý čas jazdy 5:24 hod.; maximálka: 46,2 km/h.

11.8.2006 - piatok
Bol to prvý cyklodeň bez dažďa s jasným cieľom - Pivné slávnosti BERNARD v Humpolci. Ubytovanie bolo vopred zabezpečené v ubytovni "Peterka" v Brunke za 150,- Kč/os/deň, 2 km od Humpolca, smerom na Kaliště. Po ubytovaní sme sa kontaktovali s predstaviteľmi pivovaru BERNARD, poďakovali sme sa za dvojdennú vstupenku a generálnemu riaditeľovi a spolumajiteľovi pivovaru pánovi Stanislavovi Bernardovi sme odovzdali preukaz čestného predsedu nášho cykloklubu. Atmosféra, pivo BERNARD 14° za 20 Kč a vystúpenie skupiny Katapult nemalo chybu.
Trasa: Rataje nad Sázavou-Ježovice-Podveky-Zbizuby.Zderadinky-Kácov-Zliv-Holšice-Chaběřice-Zruč nad Sázavou-Buda-Hněvkovice-Kožlí-Hojanovice-Koberovice-Speřice-Humpolec.
Technické údaje - vzdialenosť: 71,70 km; priemerka 14,45; čistý čas jazdy 4:58 hod.; maximálka: 51,0 km/h.

12.8.2005 - sobota
Na bicykli sme prešli iba z miesta ubytovania v Brunke. Ráno sme sa stretli s našimi cyklokamarátmi s cykloklubu, ktorí prišli na pivné slávnosti autom a ktorí nás našťastie zobrali v neskorých nočných hodinách za dažďa do Bratislavy. Podrobnejšia reportáž z tohto dňa pivných slávností je v nasledujúcej "rubrike".
Trasa: Brunka-Humpolec-Brunka-Humpolec.
Vzdialenosť: iba nejakých 10 km.



V "plnej poľnej" na štarte pod Starým mostom

Zaplavené cyklocesty južnej Moravy

Výstavka šiltoviek v hospodě v Novom Přerově

Už aj tam sme štamgasti

Veget počas dažďov v Lesnej

Múzeum motoriek a bar v Lesnej

Ráno v Lesnej sa ukázalo slniečko

Areál autocampingu v Lesnej

Nad campom sa začína zmrákať

Obľúbená piváreň blízko Malostranského náměstí

Pohľad z Karlovho mosta

Smrtka na Pražskom orloji

Aj svätí vyšli von sa na nás pozrieť

Konečne v cieli cesty

Sídlo cykloklubu v Prahe?

Lákadlo do nočného klubu to bolo silné...

Sprievod vyznávačov Harekrisna v Prahe

Milé stretnutie s priateľmi v Prahe

a ešte raz

Pražskí priatelia - umelci - natáčali v metre krátky film

Príchod do Prahy? Vlastne bol to odchod

Rataje nad Sázavou

Najmenšie Tesco, aké sme kedy videli

Objekt starej továrne v Zruči nad Sázavou

Tu boli neuveriteľné kopce...

Toi-toi v Humpolci

Niektorí si po Bernardovi trúfli aj na kolotoče

Katapult na plátne

Katapult

Ešte Katapult

Súťaž koľko podpivníkov sa zmestí do "tlamy"

Bernard má svoju "kapličku" priamo v pivovare


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk