B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Za Bernardom na Junifest 2006 - 15. a 18.6.2006

Bratislava - Petržalka - Incheba
Vo štvrtok sme zavítali na JUNIFEST 2006 (Junifest). Prišli sme krátko po 17.00, vyhľadali sme stánok s našim obľúbeným pivom BERNARD. V ponuke mali iba 10° a 12° za rovnakú cenu 60,- Sk/l. Chceli sme požiadať o zľavu na preukazy Bernardcykloklubu, ale nevyhoveli nám. V tričkách Bernard boli oblečení brigádnici - študenti, ktori roznášali pivo. Škoda, že aj my nemáme také tričká, aby sme mohli lepšie propagovať pivo BERNARD (veď to máme v stanovách). Z jedálneho lístka nás upútala pečená kačica s lokšami, tak sme to ochutnali. Na pivo sadla dobre a po nej pivo sadlo tiež dobre. Neviem či sme urobili správne, ale ďalšie pivo sme chceli ochutnať také, ktoré sme ešte nepili, tak sme si dali v stánku Stein pivo Radler 9° s citronovou príchuťou za 45,- Sk/l. Či to malo niečo spoločné s pivom, ťažko povedať. Chutilo to skôr ako citrónová malinovka. Ale ochutnali sme pri tomto stánku aj špeciálny ležiak polotmavý 14° za 45 Sk/l. Bolo cítiť, že je to štrnástka, ale chuťovo sa s Bernardovskou 14° nedá porovnať. Tak sme si povedali, že v ďalších kolách zostávame pri našej obľúbenej značke - BERNARDOVI. Okrem spomínaných pív bolo možné ochutnať Budvar, Rebel, Guiness, Krušovice, Staropramen a Gosser.
Zaujímavou atrakciou na podujatí bol zabávač Rišo Vrablec, ktorý tam brázdil uličky medzi stolmi na špecialnom stojítkovom dvojkolesovom vozíku, na ktorom mal živého hada. Organizoval tam rôzne súťaže. Na jednej z nich sa zúčastnila aj Cykloandrea a len o vlások unikla prvenstvu. Bol to hod desaťkorunou asi zo vzdialenosti 15 m na poštovú obálku, Podarilo sa jej hodiť asi 30 cm od nej a dlho ju nikto neprekonal až nakoniec jedenému borcovi desaťkoruna zastavila priamo na obálke. Takže týždenný zájazd v Nízkych Tatrách pre dve osoby jej v poslednej chvíli "vyfúkol". Ale ako cenu útechy získala 4 voľné vstupenky na Junifest (takže v nedeľu ideme opäť, veď budú žrebovať zlosovateľné vstupenky, 1.cena - auto). Aj pri hode desaťkorunou bola možnosť získať auto, ak by zostala stáť na obálke na hrane.
SDKÚ na Junifeste urobila predvolebnú kampaň, takže sa nám ušli aj tričká a iné darčekové predmety. Asi o 19.30 sa objavil Ivan Mikloš. Cyklojaro sa potešil, že po rokoch stretol svojho bývalého spolužiaka z VŠ. Neobišla ho ani jazda zručnosti na dvojkolesovom vozíku, ktorú mu sprostredkoval zabávač Rišo.
V programe vystupoval Senzus, Kmeťo Band, Taktici a iní.
A čo sme pridali do diskusie na www.knp.sk po nedeľňajších dojmoch?
Na Junifeste sme sa zúčastnili vo štvrtok a v nedeľu. Vo štvrtok preto, že sme mali čas, teda nie špeciálne kvôli programu a v nedeľu sme sa dostavili kvôli žrebovaniu vstupeniek, ktoré bolo avizované na 18.00 hod. Našim obľúbeným pivom je BERNARD, tak sme samozrejme "zakotvili" pri rovnomennom stánku. Škoda že v stredu bola v ponuke iba 10° a 12° v nedeľu aj tmavá 13° ale chýbala vynikajúca 14°.
Kladom celého podujatia bol jednoznačne zabávač Rišo Vrablec a súťaže, ktoré organizoval. Jedlo bolo priemerné, ponuka jedál mohla byť širšia a minútky typu cigánska, pečená klobása, pečené ryby (tie tam úplne chýbali), zeleninové šaláty (napr.šopský šalát) mohli byť priamo pri jednotlivých stánkoch. Hudba a vôbec celé ozvučenie haly bolo o ničom, človek si nepočul vlastného slova a pritom sme prišli na Junifest preto, aby sme si dali dobré pivo a porozprávali sa s priateľmi. Keď by sme chceli ísť na "napeckovanú" hudbu, tak ideme na koncert. Zažili sme Junifest v Nemecku. Atmosféru, ktorú tam robí ľudová hudba prevažne na harmonikách, a "kolísanie" prítomných - celých lavíc, nemá chybu. Myslím, že takýto žáner na Junifeste by oslovil mladých či starých. Prekvapilo nás menenie pravidiel žrebovania vstupeniek. V stredu sme dostali informáciu, že žrebovať sa bude v nedeľu o 18.00 hod systémom, že kto tam nebude, nemá nárok, ťahá sa ďalší. Pravidlá hry sa zmenili v priebehu súťaže tak, že žrebovanie bolo o 21.30 a cenu za vytiahnutý žreb z osudia mohol získať aj ten, kto tam nebol s tým, že výsledky budú uverejnené na internetovej stránke Junifestu. To asi preto, lebo v nedeľu bolo zaplnených asi 15 % miest. Čiže aj to svedčí o "kvalite" tohtoročného Junifestu.
Ďalej nás zarazilo, prečo sa okrem Steinu nezúčastnili žiadne iné pivovary zo Slovenska (chýbal napríklad Zlatý bažant, Corgoň, Topvar...)Nie, že by nám to ako "Bernardistom" vadilo ale ... že by ignorácia po minulých ročíkoch?
Nonsens je vstupné. Zase musím porovnávať. V krajine junifestov v Nemecku som sa so žiadnym vstupným nestretol. Hala Incheby je úplne nevhodným miestom na toto podujatie, šiatre vonku sú štýlovejšie. A ešte zopár slov k obsluhe. Majitelia pivovarov by si mali uvedomiť kto čapuje ich pivo, a či čašníci študenti-brigádnici vedia robiť aj patričnú reklamu pivu, ktoré ponukajú. Nemali sme ten dojem. Neochota, nedočapované pivá s odôvodnením, že "vedúci" povedal, že nemajú dočapovávať úplne, pretože (v nedeľu) sa už ku koncu pivo míňalo a asi nikto by nebol ochotný doniesť ďalší sud. Teória, ktorú sme počuli od obsluhujúcich čašníkov-brigádnikov, že pivo može byť načapované 1 cm pod alebo nad čiaru nás úplne zarazila.
Tak asi toľko z dojmov niektorých členov BERNARDCYKLOKLUBu z tohtoročného Junifestu.
... a ešte pridávame, tak ako sme spomenuli súťaže Riša Zabávača nemali chybu. Napríklad otočiť sa 20x okolo krígla a potom dobehnúť a zaryť nos medzi prsia krásnej hostesky (viď foto). Alebo súťaž v pití piva. Aj tej sme sa zúčastnili. Ale po 4 litrákoch BERNARDU piť súťažne na čas Stein, to sa nedalo. Neumiestnili sme sa na popredných miestach. Zaujímavá súťaž bola udržať v predpažení prázdny sud piva. Z desiatich súťažiacich Cyklojaro skončil ako druhý s časom 1 min. 13 sec. Prvý mal o 3 sekundy lepší čas (viď foto).



Živý had a
Rišo Vrablec

Bernard obsluha a zabávač Rišo

Chutila aj Cykloandrei

Na začiatku bolo málo ľudí

Nohatá

Pečená kačica s lokšami

Pilo sa iba z litrákov

Ponúkali 10° a 12°

S pivom BERNARD ...

Stánok Bernardu

Ivan, že by strach?

Zvládnem to?

- bez slov -

Spoluziaci

Zátišie

Tínedžerka Ema to ledva udrží

Jazda zručnosti

Senzi-Senzus

Tanečky




V nedeľu to zívalo prázdnotou

Hod 10-korunou na cieľ

Bernard 13° a nakladaný hermelín

Súťaž v pití piva

Dvadsaťkrát otočka ...

... a v cieli pri krásnej hosteske

Zívalo to prázdnotou

Zo začiatku to bolo ľahké

Aj zabávač Rišo si trúfol pod sud

Rišo radšej odchádza

Žrebovanie vstupeniek

Peter Lipa

Spolusediaci Mivko a Miki (Ojo)


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk