B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Škôlkari na koníkoch – MM ranč v Modre, 22.6.2011

Bratislava - Modra

Bernard Cykloklub Slovakia podporuje pacientske zväzy, nemocnice, detské domovy, ako aj školské a predškolské zariadenia.

Tento raz sme zorganizovali benefičnú akciu pre deti predškolského zariadenia Materská škola na Suchohradskej ulici v Bratislave (Suchohradská 3, Karlova Ves). Pod názvom „Vzťah k prírode a športu už od ranného veku“ prišla pani riaditeľka PhDr. Oľga Mitrová so 44 deťmi vo veku 5 a 6 rokov. V terminológii škôlkarov to teda boli „stredňáci“ a „veľkáči“. Deti sme dopravili autobusmi do centra Modry, odkiaľ absolvovali pešiu túru za mesto - až na Ranč MM, po našom na ranč „U Honzu“.

Úvod akcie pozostával z pešieho pochodu škôlkárov z centra Modry na vyššie položený a organizátorom akcie dobre známy ranč. Napriek tomu, že išlo pre malé detičky o veľmi slušnú vzdialenosť, a navyše vo veľmi horúcom a dusnom počasí, všetky deti tento pochod aj s pomocou ich učiteliek zvládli nad očakávanie dobre. Po výstupe nasledovalo občerstvenie a následne časť, ktorú majú asi všetky deti najradšej - a to jazdenie, resp. vozenie sa na koníkoch. Samozrejme, že najväčší dôraz bol kladený v tomto prípade najmä na bezpečnosť, a každé dieťa túto jazdu absolvovalo v sprievode pracovníkov ranča. Jazdu na koni si po prvýkrát v živote vyskúšala dokonca aj pani riaditeľka a takisto z toho mala veľký zážitok.

Po koníkoch nasledovalo kŕmenie zvieratiek – psíky, mačičky, kozičky, prasiatka, zajačiky, opätovné malé občerstvenie a rozdávanie darčekov deťom. Ani sme sa nenazdali a čas, ktorý mala škôlka na toto podujatie vyhradený, uplynul. Pobyt v prírode, jazda na koníkoch, kŕmenie zvieratiek a pekné počasie umožnili škôlkárom prežiť to, na čo ako „mestské“ deti nemajú zväčša možnosti.

Veríme, že tento výlet bude pre deti prínosom pri budovaní ich vzťahu k prírode, k zvieratám a k športovej aktivite. Učiteľský zbor a škôlkári na konci podujatia deklarovali túžbu podobnú akciu si zopakovať.




















































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk